( 3 mars, 2009 )

Crème au bié s’pagne

Bié s’pagne (Blé d’Espagne) , dési  otout garouille  oub’ maïs en Français

Por empyi 5 gâges coume des pots t’à ventouse , o faut :
100g de farine de bié s’pagne , la moutié d’in lite de lait, 100 g de sucre, in gousâ d’ vanille ine piâ d’citron , in bout de cannelle  et   …… dau pineau .  Les pots à ventouse sont point d’obyigatoére ……

Dans in p’tit d’lait fret , fazez in mélanghe bin brassé aveuc la farine de bié s’pagne  et thiyttez z’ou d’couté . Fazez prenre le bouil au rastant d’lait aveuc le sucre, la piâ d’citron , le gousâ d’vanille et la cannelle.

Ol é à thieu moument qu’o faut meite otout le mélanghe lait et pis farine et torner aveuc ine thiuyiere en boés et thieu à p’tite fiambe , jhusqu’a qu’ol  épaississe. Sortez vout’ casterole dau feu et ouyez me thieu aveuc ine boune lichée d’ pineau , vouére deusse.

Asteur , o faut sorti le chifraye qu’avant laissé l’citron et l’goussât d’vanille  et bin sur le boé d’cannelle . Varsez thielle crème en les gâges  et…….. boune ap’tit……..  quant o s’ra frédezi  , au ras d’l'ève , en l’poué .

ventouses.jpg

 

 

 

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